Een draagconsult kan je helpen om je kindje in de toekomst op een fijne en veilige manier te dragen in een draagdoek of drager. Het is fijn als iemand met ervaring met je mee kan kijken en je kan helpen met de verbeterpunten en moeilijkheden. Ook is het fijn om iemand te hebben die je vragen kan beantwoorden en met wie je mee kan kijken.

Klik hier om een afspraak te maken…


Voordat het consult plaats vindt zullen we telefonisch of via de mail contact met elkaar hebben. Tijdens dit contact bespreken we samen wat je wilt leren en met welke doeken of dragers je graag wilt werken. Ook bespreken we eventuele bijzonderheden. Op deze manier kan ik me goed op het consult voorbereiden.

De verschillende soorten consulten:

Standaard consult
Duur: +/- 1,5 uur

We oefenen samen met het knopen van een rekbare of geweven draagdoek. Je leert één knoopwijze goed onder de knie te krijgen. Eerst oefenen we het knopen met een draagpop en wanneer dit goed gaat kun je gaan oefenen met je eigen kindje.

Consult met ringsling of ergonomische drager
Duur: +/- 1 uur

Ik leer je hoe je een ringsling of SSC (Soft Structured Carrier, oftewel voorgevormde drager) op een fijne en veilige manier kunt gebruiken. 

Duo-consult
Duur: +/- 2 uur

Heb je een vriendin of partner die het knopen ook onder de knie wil krijgen? Dan kun je gezellig samen op consult komen. We doen hetzelfde als bij een standaard consult.

Kort consult
Duur: +/- 45 min.

Het kan zijn dat je al ervaring hebt met het dragen met een doek, maar dat een bepaalde knoop niet helemaal goed wil lukken. Tijdens een kort consult kan ik je helpen om ook deze knoop goed onder de knie te krijgen. We leren dus geen nieuwe knooptechnieken, maar verbeteren degene die je al kent.

Zwangerschapsconsult
Duur: +/- 1,5 uur

Ben je in verwachting en wil je je kindje gaan dragen? Dan kun je alvast langskomen voor een consult. Met een draagpop kun je leren hoe je je baby straks fijn bij je kunt gaan dragen. Zo ben je op het dragen voorbereid.
Na de geboorte van je kindje kom ik nog een keer langs om met je mee te kijken en de puntjes op de i te zetten.

Pasconsult
Duur: +/- 1 uur

De zoektocht naar een fijne draagzak is net als het uitzoeken van een fijne spijkerbroek. Er zijn verschillende modellen voor verschillende mensen. Wat de ene heel fijn vindt, vindt de ander niet lekker zitten. Zo is het met draagzakken ook. Daarom kun je bij mij een aantal draagzakken uitproberen, om te kijken wat het beste bij jou en je kindje past. Daarbij leg ik uit wat de verschillende systemen zijn en hoe je hiermee fijn kunt dragen.

Nazorg
Heb je een consult bij mij gehad, maar lukt het je toch niet helemaal om fijn te knopen? Of heb je advies nodig of wil je nog een vraag stellen? Dat mag altijd! Je kunt altijd contact met me opnemen en ik help je graag.
Wanneer het nodig is kun je ook voor een vervolgconsult komen. Omdat je al bij me bent langs geweest krijg je korting op een kort consult.


Prijslijst

Standaard consult: €45,-
Consult met ringsling/drager: €30,-
Duo-consult: €65,-
Kort consult: €25,-
Zwangerschapsconsult: €50,-
Pasconsult: €30,-


Algemeen

  • Een draagconsult vindt in overleg plaats bij mij thuis in Zoetermeer of ik kom op locatie een consult geven. Eventuele reiskosten buiten een straal van 10 km worden in rekening gebracht.
  • Voor het consult kun je een eigen draagdoek gebruiken. Heb je nog geen doek dan heb ik draagdoeken liggen waarmee je kunt oefenen tijdens het consult.
  • Het is handig als er een oppas aanwezig is voor je kindje, zodat je tijdens het oefenen met de pop je handen vrij hebt.
  • De consulten hebben een vaste prijs en duur. Mocht er meer tijd nodig zijn dan zijn de kosten hiervoor 10,- per half uur.


Klik hier om een afspraak te maken…