dsc_1162-p1-20percIk ben Suzanne, moeder van 3 kinderen en getrouwd met Martin. Samen wonen we in het gezellige Zoetermeer. Naast mijn werk als draagconsulente sta ik een aantal dagen per week voor de klas in het basisonderwijs.

Hoe ik een passie voor dragen ontwikkelde

Toen mijn oudste dochter net was geboren kregen wij een drager cadeau. Al snel merkten we dat het dragen niet alleen heel praktisch was, maar ook heel fijn voor onze dochter. Wat vond ze het heerlijk om dicht bij mama of papa te zijn. De drager zelf vond ik allen niet fijn zitten en ik leerde dat deze drager niet geheel ergonomisch was. Daarom ging ik op zoek naar meer informatie en kwam ik erachter dat ergonomisch dragen voor moeder en kind de fijnste manier van dragen is. Met hulp van een aantal meiden die al ergonomisch droegen ben ik me gaan verdiepen in het dragen op de juiste manier. Ik kocht mijn eerste draagdoek en ergonomische draagzak en ging aan de slag met knopen. Al snel raakte ik erg geïnteresseerd in het wereldje van het dragen. Ik heb verschillende doeken en dragers in huis gehad en vind het leuk steeds nieuwe dingen uit te proberen.

Opleiding tot draagconsulente:

Toen een aantal vriendinnen mij advies kwamen vragen, omdat ook zij hun kindje graag op een fijne manier bij zich wilden houden, merkte ik dat ik er veel plezier aan beleefde deze mama’s te adviseren en enthousiast te maken. Het was heerlijk om mijn passie over te kunnen dragen. Ik heb toen besloten de opleiding tot draagconsulent te volgen. In november 2016 heb ik de basisopleiding gevolgd en na de vervolgopleiding in november 2017 mag ik mezelf gevorderd draagconsulente noemen. Daarnaast heb ik de bijscholingscursus over Soft Structured Carriers (draagzakken) gevolgd. Ook ben ik aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten, zodat ik mijn kennis kan blijven vergroten. Met mijn kennis hoop ik veel ouders te helpen bij het dragen van hun kindje.