Op het gebied van dragen is er enorm veel aanbod. Je kunt je kindje dragen in geweven draagdoeken, maar je kunt ook kiezen voor een voorgevormde variant zoals een Mei Tai. Heb je je kindje liever in een kliksysteem dan is er ook enorm veel keuze. En als je liever voor een klik en knoop combinatie gaat kan dat ook! Als je er eenmaal achter bent wat voor jou en je kindje het fijnste draagt, dan ben je er nog niet. Want ook in draagzakken is de keuze enorm. En wanneer je de conclusie hebt getrokken dat de geweven draagdoek echt jouw ding is, mag je gaan kiezen welke materialen jij het fijnst vindt in je draagdoek en welke maat het beste bij jou past.

Bij mij thuis is veel gekomen en gegaan. Ik heb verschillende doeken en dragers gebruikt. Of een doek of drager fijn is, is eigenlijk heel persoonlijk. Toch kan de ervaring van anderen je helpen bij het maken van een keuze. Het is immers niet altijd mogelijk om allerlei verschillende dragers te proberen.

Ik vind het daarom leuk om op mijn blog zo nu en dan mijn mening te geven over een doek of drager die ik heb gebruikt. Ik begin daarbij met een doek die mij positief verrast heeft: de rekbare doek.

De rekbare doek

Voordat ik de opleiding tot draagconsulente had gevolgd, had ik nog nooit een rekbare doek gebruikt. Ik was namelijk van mening dat dit mijn ding niet was. Een geweven doek leek mij veel fijner. Totdat ik tijdens de opleiding leerde hoe ik mijn draagpop in de rekbare doek moest knopen. Wat zat dat fijn!

Het knopen van de rekbare doek ziet er in eerste instantie erg ingewikkeld uit. Gelukkig valt dat in de praktijk wel mee. Als je de stappen eenmaal in je hoofd hebt zitten gaat het redelijk gemakkelijk. Wat me meteen opviel was dat het kindje heel stevig in de doek zit. En dit terwijl je een rekbare doek niet hoeft aan te spannen. Door de rek sluit hij mooi aan en zit je kleintje stevig en ergonomisch tegen je aan. Nog een voordeel van de doek dus! Na het knopen is het een kwestie van je kindje goed in de drager zetten, de lagen stof op de juiste manier om je kindje heen trekken, een mooi zitje maken van de stof en je bent klaar.

Nog een voordeel is dat je je kindje gemakkelijk in en uit de doek kunt halen zonder helemaal opnieuw te hoeven knopen. En wanneer je kindje eenmaal zit voelt het zo licht als een veertje. Dit komt doordat de stof breed over je bovenlichaam verdeelt is.

Naast bovenstaande voordelen ziet de rekbare doek er nog leuk uit ook. Het is net een shirt waar je je kindje in gestopt hebt. Door de rek in de doek kun je nog wat spelen met de stof op je schouders.

Minpunt van de rekbare doek vind ik dat de doek niet heel lang mee gaat. Hoe zwaarder je kindje wordt, hoe minder fijn het is om de rekbare doek te gebruiken. Op de rug knopen met de doek wordt afgeraden. Een voordeel is wel weer dat er genoeg rekbare doeken te krijgen zijn voor een mooi prijsje.

Achteraf gezien vind ik het jammer dat we de rekbare doek niet hadden toen onze kinderen net geboren waren. Ik zou aanstaande ouders zeker aanraden deze op hun verlanglijstje te zetten. Het liefst in combinatie met een consult natuurlijk, want het is wel even een kunst om de doek goed te knopen!

 

De rekbare doek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *